2015. május 3., vasárnap

Virslis kifli


Virslis kifli (hot-dog)

, 2015-05-03

Virslis kifli (hot-dog)

Velencében a Lidón (Olaszország) egy utcai pizzériásnál ettük nyitáskor a megmaradt pizza tésztából ezeket a virslis "kifliket". A gyerekeknek bejött ez az olasz "hot-dog", így aztán párszor én is elkészítettem itthon...

Hozzávalók

Elkészítés

A maradék pizza tészából kismaroknyi adagokat kinyújtunk (én nem szoktam túlragozni, ahogyan sikerül). Ha beletesszük a sajtot is, akkor azért "zárjuk" jól le, mert kifolyik. Valamelyikbe kenek mustárt is. (én úgy szeretem)
Ha csak virsli megy bele, akár ki is lóghat belőle. (lásd: képek) Ha kész, kicsit megkenjük olívaolajjal, majd előre melegített sütőbe tesszük.
Kb. 250 fokon megsütjük (kb 15-20 perc, függ a kiflik méretétől). Ha kész ruhába csavarjuk pár perce, de még melegen tálaljuk.

Ha  nincs maradék tésztánk, akkor gyorsan össze is dobhatunk egyet ez alapján természetesen csökkentsük az anyaghányadot, mert maxium 50 dkg-ra van szükség 10 virsli esetén. Készíthető természetesen mással is (pl. csak sajt)

 



Virslis kifli.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.