2014. november 13., csütörtök

Bakonyi húsgombóc


Bakonyi húsgombóc

, 2014-11-13

Bakonyi húsgombóc

Hozzávalók

Elkészítés

A húsgombócot  összekeverjük a hozzávalókkal és a hűtőbe tesszük. A tésztának felteszzük a vizet főni. A hagymát felaprítjuk és zsíron a füstöltszalonnável és füstölt sonkával/császár szalonnával megpirítjuk. Leszórjuk pirosparikával, beledobjuk a parikát, paradicsomot, kis vizet teszünk rá, hogy a paprika le ne égjen, beleszórjuk a felkarikázott gombát és lassú tűzön fél készre főzzük. Amíg fő a darálthúsból  húsgombócokat készítünk és beletesszük a "bakonyi" alapba. Ha nem lepi el a lé, kicsit engedjuk fel alaplével vagy vízzel. Ha már kicsit összefőtt, kóstoljuk -ha kell- ízesítjük. Ha a gombócok megfőttek, a tejfölt kikeverjük a liszttel csomómentesre, majd a forró "bakonyiból" többször óvatosan hozzámerünk és simára keverjük (hőkiegyenlítés). Ha már elég meleg a tejföl, akkor beleöntjük a "bakonyiba" és óvat osan elkeverjük. Kiforraljuk és azonnal tálaljuk.

 



Bakonyi húsgombóc.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.