2014. november 4., kedd

Tócsi


Tócsi

, 2014-11-05

Tócsi

Hozzávalók

Elk� �szítés

A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ráütünk 2 db egész tojást, hozzáadunk 1-1.5 ek tejfölt, sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a fokhagymákat. Érdemes egy 10 percet pihentetni, amíg a krumpli némi levet enged. Ezután hozzáadjuk a lisztet, annyit, hogy egy sűrűbb tésztát kapjunk. Kanállal a forró zsiradékba tesszük, kicsit ellapogatjuk és közepes lángon sütjük, amíg aranybarna nem lesz, ekkor megfordítjuk és a  másik felét is ranybarnára sütjük. Melegen, fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Ha marad, kiváló borzas pecsenyéhez is fel lehet használni. A borzas pecsenyét lásd ITT.

 



Tócsi.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.