
Tócsi

Hozzávalók
- A tócsihoz:
- Burgonya - 1 kg
- Tojás - 2 db
- Liszt - Amennyit felvesz
- Só - ízlés szerint
- Bors - ízlés szerint
- Fokhagyma - 3-4 gerezd
- Tejföl - 3-4 dl
- Zsír vagy olaj -
Elk� �szítés
A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ráütünk 2 db egész tojást, hozzáadunk 1-1.5 ek tejfölt, sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a fokhagymákat. Érdemes egy 10 percet pihentetni, amíg a krumpli némi levet enged. Ezután hozzáadjuk a lisztet, annyit, hogy egy sűrűbb tésztát kapjunk. Kanállal a forró zsiradékba tesszük, kicsit ellapogatjuk és közepes lángon sütjük, amíg aranybarna nem lesz, ekkor megfordítjuk és a másik felét is ranybarnára sütjük. Melegen, fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Ha marad, kiváló borzas pecsenyéhez is fel lehet használni. A borzas pecsenyét lásd ITT.
Tócsi.
Cap'n John Rotmeat










Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.