2014. november 19., szerda

Parmezános csirke rántva


Parmezános csirke rántva

, 2014-11-19

Parmezános csirke rántva

Hozzávalók

Elkészítés

Ez a recept a "Piccata Milanese" egy kis módosított receptje, de elkészíthető hagyományosan,  illetve lisztmentesen módon is.
Nézzük előbb ezt a receptet, amit elkövettem!
A tésztát felteszem főni, a fél fej vöröshagymát felaprítom, kicsit megpirítom olívaolajon. Hozzádobom a friss, felaprított bazsalikomot és oregánót, belezúzom a fokhagymát és még egy percig pirítom. Felöntöm paradicsomlével. Ízlés szerint megsózom (ha nagyon savanykás esetleg egy kis cukor is mehet bele). Ezt kb. 10 percig főzöm lassú tűzön. Ha kész van, akkor egy keveset hozzámerek a tészta főzőlevéből és azzal is összefőzöm egy kicsit (1-2 perc).Amíg a tészta és mártás fő, addig vékonyan felszeletelem a csirkemellet és besózom. A parmezánt összekverem egy kis lisztel, ebbe forgatom belel hússzeleteket, majd jön a tojás és a zsemlemorzsa. Közepesen lángon aranybarnára sütöm. A forró tésztát téányérra szedem, rámerem a szószt, mellé teszem a húst és leszórom parmezánnal.

A lisztmentes módját úgy készítem el, hogy a húst csak reszelt parmezánba forgatom, majd tojásba és kevés zsiradékon megsütöm. (Gyakorlatilag egy párizsi szelethez hasonlót csinálunk, csak liszt helyett parmezánt használunk.) A tészta természetesen nem jöhet szóba!Köretnek pl. mozzarellás paradicsomot adunk mellé.

 

 



Parmezános csirke rántva.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.