
Parmezános csirke rántva

Hozzávalók
- A
- tollhegy tészta - 500 g
- vöröshagyma - 1/2 db
- fokhagyma - 1 gerezd
- olívaolaj - 1/2 dl
- paradicsomlé - 1/2 l
- só - ízlés szerint
- bazsalikom - 4-5 kis levél
- oregánó - 4-5 kis levél
- parmezán - ízlés szerint rászórva
- A húshoz
- Csirkemell filé - 1 kg
- parmezán - 20 gramm
- liszt - 2-3 ek
- tojás - 3 db
- zsemlemorzsa - amennyit felvesz (elhagyható)
- só - ízlés szerint
- zsír - 10-15 dkg a sütéshez
Elkészítés
Ez a recept a "Piccata Milanese" egy kis módosított receptje, de elkészíthető hagyományosan, illetve lisztmentesen módon is.
Nézzük előbb ezt a receptet, amit elkövettem!
A tésztát felteszem főni, a fél fej vöröshagymát felaprítom, kicsit megpirítom olívaolajon. Hozzádobom a friss, felaprított bazsalikomot és oregánót, belezúzom a fokhagymát és még egy percig pirítom. Felöntöm paradicsomlével. Ízlés szerint megsózom (ha nagyon savanykás esetleg egy kis cukor is mehet bele). Ezt kb. 10 percig főzöm lassú tűzön. Ha kész van, akkor egy keveset hozzámerek a tészta főzőlevéből és azzal is összefőzöm egy kicsit (1-2 perc).Amíg a tészta és mártás fő, addig vékonyan felszeletelem a csirkemellet és besózom. A parmezánt összekverem egy kis lisztel, ebbe forgatom belel hússzeleteket, majd jön a tojás és a zsemlemorzsa. Közepesen lángon aranybarnára sütöm. A forró tésztát téányérra szedem, rámerem a szószt, mellé teszem a húst és leszórom parmezánnal.
A lisztmentes módját úgy készítem el, hogy a húst csak reszelt parmezánba forgatom, majd tojásba és kevés zsiradékon megsütöm. (Gyakorlatilag egy párizsi szelethez hasonlót csinálunk, csak liszt helyett parmezánt használunk.) A tészta természetesen nem jöhet szóba!Köretnek pl. mozzarellás paradicsomot adunk mellé.
Parmezános csirke rántva.
Cap'n John Rotmeat















Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.