2014. szeptember 18., csütörtök

Bolognai spagetti gyorsan


Miután elcseszték az egész délelőttöm, szomorúan szembesültem azzal, hogy a bolognai spagettihez vásárolt zöldségek a puhulás stádiumát sem fogják megközelíteni, mire a gyerkőcök hazaérnek.
Ekkor kérdezte meg a nejem, hogy mi legyen a maradék húslevessel. Azonnal felderültem és a következőt követtem el:


Bolognai spagetti

, 2014-09-18
Blognai spagetti

Hozzávalók

Elkészítés

Felteszünk főni vizet a spagettinek. Összevágjuk apróra  a hagymát, és a darálthússal (én sertést vettem a gyerekek miatt, de a marha -szerintem- finomabb) olívaolajon lepirítjuk (közepes lángon), amikor elfőtte a kiengedett levét, még kicsit pirítjuk a pörzsanyagok miatt (mehet bele ilyenkor még pár gerezd fokhagyma). A kb fél liter levest leszűrünk és a sárgarépát, zellergumót, petrezselyem gyökeret is beledobjuk a levesből. Leturmixoljuk.
Felöntjük paradicsomlével az enyhén lepirított húst, hozzáadjuk a zöldségekkel leturmixolt levest (utolsó előtti képen látható a még nem teljesen elkevert "turmix"), sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.  Én tettem bele friss oregánót és egy kevés szárított bazsalikomot is. Kislángon főzzük kb 15-20 percig (ha a fokhagyma könnyedén szétnyomható, akkor már biztos jó). Forrón a tányérra szedjük és reszelt parmezánnal meghintjük.




Bolognai spagetti gyorsan.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.