
Kis bécsi (karajból) krumplisalátával

Egy gyors ebéd, osztrákos krumplisalátával.
Hozzávalók
- A krumplisalátához:
- saláta burgonya - 1 kg
- olaj - kb.0.5 dl
- mustár - 1 ek
- alaplé vagy erőleves kocka -
- almaecet - 7-8 cl
- só - ízl� �s szerint
- durvára őrölt bors -
- lilahagyma - 1nagy fej
- snidling - pár szál
- Kis bécsihez:
- csontos sertés karaj - 2.5 kg
- tojás - 4 db
- zsemlemorzsa - amennyit a húsok felvesznek
- zsír - sütéshez
- só - ízlés szerint a húsokat besózzuk
Elkészítés
A krumplit feltesszük főni.A hús kicsontozzuk, tisztítjuk, szeleteljük. (Lehet ún. nyitott szeleteket is csinálni, így nagyobb szeleteket kapunk. Ilyenkor egy szeletnyi a húst bevágunk, de nem vágjuk teljesen át, majd a második szeletnyi vágjuk le. A kapott hússzeletet kinyitjukés klopfoljuk - lásd a képeken). Besózzuk és egy 20 percet állni haggyuk. A megfőtt krumplit -lehetőleg melegen- meghámozzuk. Két darabot összetörünk villával. (Ez sűríti majd be a salátalevünket.) A hagymát apróra vágjuk, a mustárt az olajjal kikeverjük (apránként adjuk hozzá az olajat, mert kicsapódhat!), hozzáöntjuk az almaecetet, a hagymát és belekeverjük az összetört krumplit. Rákarikázzuk a főtt krumplit, majd forró alaplével, csontlével (vagy kocskából főzünk egy levest, ha más nincs) felöntjük, utána óvatosan elkeverjük, kóstóljuk, ha kell utána ízesítünk - és állni haggyuk. Ha kihűlt, hűtőben tovább hagyhatjuk érlelődni.
A húst bepanírozzuk és közepes lángon kisütjük. (Én az első felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütöm, amíg aranybarna lesz.)
Tálaljuk.
Kis bécsi (karajból) krumplisalátával.
Cap'n John Rotmeat




























Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.