2014. szeptember 30., kedd

Kis bécsi (karajból) krumplisalátával


Kis bécsi (karajból) krumplisalátával

, 2014-09-30

Kis bécsi (karajból) krumplisalátával

Egy gyors ebéd, osztrákos krumplisalátával.

Hozzávalók

Elkészítés

A krumplit feltesszük főni.A hús kicsontozzuk, tisztítjuk, szeleteljük. (Lehet ún. nyitott szeleteket is csinálni, így nagyobb szeleteket kapunk. Ilyenkor egy szeletnyi a húst bevágunk, de nem vágjuk teljesen át, majd a második szeletnyi vágjuk le. A kapott hússzeletet kinyitjukés klopfoljuk - lásd a képeken). Besózzuk és egy 20 percet állni haggyuk. A megfőtt krumplit -lehetőleg melegen- meghámozzuk. Két darabot összetörünk villával. (Ez sűríti majd be a salátalevünket.) A hagymát apróra vágjuk, a mustárt az olajjal kikeverjük (apránként adjuk hozzá az olajat, mert kicsapódhat!), hozzáöntjuk az almaecetet, a hagymát és belekeverjük az összetört krumplit. Rákarikázzuk a főtt krumplit, majd forró alaplével, csontlével (vagy kocskából főzünk egy levest, ha más nincs) felöntjük, utána óvatosan elkeverjük, kóstóljuk, ha kell utána ízesítünk - és állni haggyuk. Ha kihűlt, hűtőben tovább hagyhatjuk érlelődni.
A húst bepanírozzuk és közepes lángon kisütjük. (Én az első felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütöm, amíg aranybarna lesz.)
Tálaljuk.



Kis bécsi (karajból) krumplisalátával.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.