2014. szeptember 21., vasárnap

Kéksajtos penne


Amikor már csak maradékok vannak a hűtőben,egy igazán gyors ebédet dobhatunk össze…

Kéksajtos penne

, 2014-09-21

Kéksajtos penne

Hozzávalók

Elkészítés

Gyakorlatilag nincs előkészületi idő, mert amíg felforr a víz készen is vagyunk. Csak a tésztára kell várni. 15 percet írtam be, de ez tésztánként változó, lehet több és kevesbb is.

A vizet felteszem főni a tésztának. Az olívaolajon meghúzom a hagymát (2 perc), belezúzom a fokhagymát és leszórom a liszttel. Simára keverem, beleöntöm az alaplevet vagy vizet (nekem fagyasztva volt az alaplé). Víz esetén mehet bele egy fél/harmad erőleveskocka. Frissen őrölt bors és só, beleszórom a lereszelt, darabolt sajtokat, majd felöntöm egy kis tejjel (ha van tejszín, még jobb!). Összefőzöm. A tészta leszűrése előtt egy kevés főzőlevet belekeverek még a szószba és tálalom. Tálaláskor meghintem parmezánnal, frissen metélt oregánóval és petrezselyemmel.



Kéksajtos penne.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.