
Amikor már csak maradékok vannak a hűtőben,egy igazán gyors ebédet dobhatunk össze…
Kéksajtos penne

Hozzávalók
- A tésztához
- tollhegy tészta (penne) - 400g
- olívaolaj - egy kevés a vízbe és/vagy a tésztára
- só - ízlés szerint a vízbe
- A mártáshoz:
- olívaolaj - 5-7 cl
- vöröshagyma - fél fej
- fokhagyma - 2 gerezd - zúzva
- liszt - 2-3 ek
- kéksajt - 10 dkg
- félzsíros sajt (pl. trappista) - 10 dkg
- gorgonzola - 5 dkg
- parmezán - egy kevés meghinteni
- tej - 1 dl
- alaplé - 2-2.5 dl (látjuk majd a sűrűségén)
- só - ízlés szerint
- frissen őrölt bors - ízlés szerint
Elkészítés
Gyakorlatilag nincs előkészületi idő, mert amíg felforr a víz készen is vagyunk. Csak a tésztára kell várni. 15 percet írtam be, de ez tésztánként változó, lehet több és kevesbb is.
A vizet felteszem főni a tésztának. Az olívaolajon meghúzom a hagymát (2 perc), belezúzom a fokhagymát és leszórom a liszttel. Simára keverem, beleöntöm az alaplevet vagy vizet (nekem fagyasztva volt az alaplé). Víz esetén mehet bele egy fél/harmad erőleveskocka. Frissen őrölt bors és só, beleszórom a lereszelt, darabolt sajtokat, majd felöntöm egy kis tejjel (ha van tejszín, még jobb!). Összefőzöm. A tészta leszűrése előtt egy kevés főzőlevet belekeverek még a szószba és tálalom. Tálaláskor meghintem parmezánnal, frissen metélt oregánóval és petrezselyemmel.
Kéksajtos penne.
Cap'n John Rotmeat

















Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.