2014. szeptember 22., hétfő

Rakott kelkáposzta


Igazán majd másnap vagy harmadnap jó, de azért frissen is fogy :)

Rakott kelkáposzta

, 2014-09-22

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók

Elkészítés

A káposztát levelekre szedjük és megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk és zsíron aranysárgára pirítjuk, leszórjuk fűszerpaprikával, beledobjuk a darabolt paprikát, paradicsomot, hozzáadjuk a darálthúst és jól összekeverjük, majd felöntjuk annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük. Ha már kissé szétment a paradicsom, beleöntöm a rizst. Figyeljünk arra, hogy a rizs felszívja a vizet (nehogy leéégjen) és a sót. Szükség esetén, amikor megpuhult a rizs, utána sózunk/fűszerezünk, illetve pótoljuk a folyadékot ha szükséges. Tapasztalatom, hogy érdemes kicsit hígabbra főzni, mert egyrészt amikor hűl még sűrüsödik, másrészt igazán másnap finom,viszont addigra még jobban kiszívja a folyadékot a rizs.
A tepsit kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd lefedjük a megfőtt kelkáposzta levelekkel. Erre jön a töltelék, majd tejföl (ezt kikeverjük némi tejjel, hogy folyékony legyen!), aztán ismét káposztalevél, töltelék, tejföl...
Kb. 30 percre előremelegített sütőbe teszem (200°C) és megsütöm.
A fenti anyaghányad még egy kisebb jénaira is elég volt.



Rakott kelkáposzta.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.