2014. szeptember 8., hétfő

Dióval és aszalt szilvával töltött, bacon-be csomagolt csirkemell filé párolt rizzsel








Hozzávalók


Diós, aszalt szilvás csirkemell

, 2014-09-08
A csirkmelle (ha nem filé) kicsontozom. A szilvát kevés rumba beáztatom (vagy aroma+ víz) A diót felfőzöm egy kis tejbe, kevés cukorral és esetleg rummal. A szeletekre "zsebeket" vágok, azokba belekenem a diós tölteléket és beleteszem az aszalt szilvát. A "zsebeket" fogpiszkálóval keresztbe átszúrom/rögzítem. Becsavarom bacon-be (nem sokat vacakolok vele, ahol véget ér a bacon szelet, ott ráfedve teszem a következőt. Kicsit meglapogatom és a serpenyőben való forgatásnál az elején óvatosan forgatom, ezek aztán szépen összesülnek és nem esenek le róla) és fedő alatt, zsírban, lassú tűzön, időnként megforgatva készre sütöm.
A visszamaradt zsírt leszűröm, vissza a serpenyőbe, vékonyan megszórom lisztel, öntök bele egy kis bort (most pont rozé maradékot találtam), dobok bele a maradék darált dióból, öntök rá kis alaplevet, összefőzöm. Ez elhagyható, de a csirkemellel úgy vagyok, hogy a gyerekek miatt csinálom, én ki tudom hagyni az életemből, mert száraz, mint a tapló.
A rizst (én a basmatit vagy a jázmin rizst részesítem előnybe) kevés zsíron vagy olajon meghúzom, majd a rizs súlyának a két és félszeresének megfelelő forró alaplével (ami ma épp' elfogyott ezért -kövezzetek meg!- ma víz + leveskocka kombóval) felöntöm. (pl.: 20 dkg rizs = 5dl víz) Sózom, borsozom és egy egész, pucolt vörös hagymát teszek bele. Lefedem és lassú tűzön készre párolom.
Közben a tűzhelyen a szakács jutalom söre készre hűlt, így azt a munkaközi szünetben elfogyasztom... :D
....húúú így elviselhetőbb a tűzhely melletti időjárás ;)




Dióval és aszalt szilvával töltött, bacon-be csomagolt csirkemell filé párolt rizzsel.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.