2014. szeptember 20., szombat

Csikós tokány


Kicsit módosítottam ezt a finom ételt. Bográcsban követtem el és a végén ment bele egy kis erdei vegyes gomba is.

Csikós tokány

, 2014-09-21

Csikós tokány

Hozzávalók

Elkészítés

A szalonnát (jelenesetben kolozsvárit) kis kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, húst csíkokra vágjuk.
A szalonnát és a hagymást pirítjuk. Teszünk bele paprikát, paradicsomot. Beledobjuk a húst. Leszórjuk pirospaprikával, borsozzuk, sózzuk és készre főzzük. Időnként pótoljuk a vizet ha szükséges. (Sör, pálinka opcionális és  a szakácsba kell! :) )
Amikor a hús már puha, beledobjuk a gombát és még főzzük, amíg a gomba is jó lesz. Tejföl és liszt keverékével behabarjuk.
A nokedlihez megcsináljuk a tésztát és lobogó vizben kiszaggatjuk. Lehet petrezselyemmel és anélkül is. Én mindkét verziót megcsináltam.
Forrón tálaljuk!

 



Csikós tokány.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.