
Kicsit módosítottam ezt a finom ételt. Bográcsban követtem el és a végén ment bele egy kis erdei vegyes gomba is.
Csikós tokány

Hozzávalók
- Nokedlihez
- liszt - 1.3 kg (ennyi fért a tálba :) )
- tojás - 3 db
- só - 6 fogásnyi (kb. 8 gramm)
- víz - amennyivel egy jó sűrű tésztát kapunk
- petrezselyem - ízlés szerint
- olaj - 0.5 dl
- A tokányhoz
- sertés comb - 2.8kg (ez már a letisztázott hús súlya)
- hagyma - 1 kg
- szalonna - 15-20 dkg
- zsír - 10 dkg (de ez függ a szalonnától is!)
- erdei vegyes gomba - 0.5 kg
- tejföl - 4 dl
- liszt - 2 ek
- só - ízlés szerint
- bors - ízlés szerint
- fűszerpaprika - ízlés és szín szerint
Elkészítés
A szalonnát (jelenesetben kolozsvárit) kis kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, húst csíkokra vágjuk.
A szalonnát és a hagymást pirítjuk. Teszünk bele paprikát, paradicsomot. Beledobjuk a húst. Leszórjuk pirospaprikával, borsozzuk, sózzuk és készre főzzük. Időnként pótoljuk a vizet ha szükséges. (Sör, pálinka opcionális és a szakácsba kell! :) )
Amikor a hús már puha, beledobjuk a gombát és még főzzük, amíg a gomba is jó lesz. Tejföl és liszt keverékével behabarjuk.
A nokedlihez megcsináljuk a tésztát és lobogó vizben kiszaggatjuk. Lehet petrezselyemmel és anélkül is. Én mindkét verziót megcsináltam.
Forrón tálaljuk!
Csikós tokány.
Cap'n John Rotmeat








































Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.