2014. december 8., hétfő

Holstein szelet


Holstein szelet

, 2014-12-08

Holstein szelet

Hozzávalók

Elkészítés

A krumplit felteszem héjjában főni (előtte jól lesúrolom, mert nem fogom hámozni!). Addig, amíg fő, a karajt letisztítom, szeletelem, klopfolom, besózom. A lisztet elkeverem egy kevés feketeborssal, a húsokat ebbe forgatom majd sütés előtt. A krumplit lehűtöm és negyedelem, forró zsírban elkezdem sütni, közben a húsokat is sütöm. Egy kisebb edénybe vajat teszek, ebbe szedem a megsült húsokat és melegen tartom. Ha mind kisült, akkor a tetejére is morzsolok a vajból és lefedem. Krutont készítek, megkenem egy kis szardellapasztával. Kisütöm a tükörtojást. Rászedem a krutonra vajban melegen tartott húst, ráteszem a tükörtojást, szórok rá egy kevés pirospaprikát, rakok rá ajókagyűrűt (ringli) és kapribogyót.
Azonnal fogyasztom! :)

 



Holstein szelet.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.