
Holstein szelet

Hozzávalók
- karaj - 6 szelet
- liszt - 5-7 dkg
- bors - ízlés szerint
- só - ízlés szerint
- vaj - 5 dkg
- zsír - 8-10 dkg
- tojás - 6 db
- ajókagyűrű - 6-8 db
- kapribogyó - 20 szem
- krumpli - 60 dkg
Elkészítés
A krumplit felteszem héjjában főni (előtte jól lesúrolom, mert nem fogom hámozni!). Addig, amíg fő, a karajt letisztítom, szeletelem, klopfolom, besózom. A lisztet elkeverem egy kevés feketeborssal, a húsokat ebbe forgatom majd sütés előtt. A krumplit lehűtöm és negyedelem, forró zsírban elkezdem sütni, közben a húsokat is sütöm. Egy kisebb edénybe vajat teszek, ebbe szedem a megsült húsokat és melegen tartom. Ha mind kisült, akkor a tetejére is morzsolok a vajból és lefedem. Krutont készítek, megkenem egy kis szardellapasztával. Kisütöm a tükörtojást. Rászedem a krutonra vajban melegen tartott húst, ráteszem a tükörtojást, szórok rá egy kevés pirospaprikát, rakok rá ajókagyűrűt (ringli) és kapribogyót.
Azonnal fogyasztom! :)
Holstein szelet.
Cap'n John Rotmeat










Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.