
Käsespätzle (sajtos nokedli)

Szintén ausztriai szerzemény...
Hozzávalók
- A krumpli salihoz:
- saláta krumpli - 1 kg
- mustár - 1 ek
- só - ízlés szerint
- durvára őrőlt bors - í zlés szerint
- olaj - 7-8 cl
- lilahagyma - 1 nagy fej
- almaecet - ízlés szerint
- forró húsleves - 0.5 l
- A sajtos nokedlihez:
- maradék nokedli -
- fondue sajt -
- maradék sajtok -
- olívaolaj -
- durvára őrőlt bors -
- A hagymakarikákhoz
- vöröshagyma - 3 fej
- liszt -
- só -
Elkészítés
A krumplit héjában megfőzzük enyhén sós vízben. Két közepes darabot összetörünk villával és hozzákeverjük a mustárt. Simára keverjük (amennyire lehet), közben hozzáadjuk az olajat. Ezután a sót, borsot, apróra vágott lilahagymát keverjük bele, majd az almaecetet. Belekarikázzuk a lehámozott főttkrumplit, majd felöntjük forró húslevessel (ha nincs készítsünk kockából). Finoman elkeverjük, kóstuljuk, utánízesítjük és félretesszük, állni/hűlni.
A serpenyőbe kisütjük a lisztezett hagymár és szalvétára tesszük.
Serpenyőben olívaolajat teszünk, beletesszük a nokedlit, ráöntjük a fondue sajtot, dobunk rá maradék reszelt sajtokat (ha van) és közepes lángon, kevergetjük, amíg a sajtok és a nokedli össze nem olvadnak.
Tányérra szedjük, a tetejére pirított hagymakarikát teszünk, ízlés szerint durvára őröltborsot szórunk rá és krumplisalátával tálaljuk.
Vigyázat! Nagyon laktató, nehéz étel. Fele annyit szedjünk, mint amennyit gondolunk, hogy meg tudunk enni!
Käsespätzle.
Cap'n John Rotmeat
















Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.