2014. december 7., vasárnap

Käsespätzle


Käsespätzle (sajtos nokedli)

, 2014-12-08

Käsespätzle (sajtos nokedli)

Szintén ausztriai szerzemény...

Hozzávalók

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük enyhén sós vízben. Két közepes darabot összetörünk villával és hozzákeverjük a mustárt. Simára keverjük (amennyire lehet), közben hozzáadjuk az olajat. Ezután a sót, borsot, apróra vágott lilahagymát keverjük bele, majd az almaecetet. Belekarikázzuk a lehámozott főttkrumplit, majd felöntjük forró húslevessel (ha nincs készítsünk kockából). Finoman elkeverjük, kóstuljuk, utánízesítjük és félretesszük, állni/hűlni.
A serpenyőbe kisütjük a lisztezett hagymár és szalvétára tesszük.
Serpenyőben olívaolajat teszünk, beletesszük a nokedlit, ráöntjük a fondue sajtot, dobunk rá maradék reszelt sajtokat (ha van) és közepes lángon, kevergetjük, amíg a sajtok és a nokedli össze nem olvadnak.
Tányérra szedjük, a tetejére pirított hagymakarikát teszünk, ízlés szerint durvára őröltborsot szórunk rá és krumplisalátával tálaljuk.
Vigyázat! Nagyon laktató, nehéz étel. Fele annyit szedjünk, mint amennyit gondolunk, hogy meg tudunk enni!

 



Käsespätzle.
Cap'n John Rotmeat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.