
Jäger Schnitzel

Ezt a gyorsan elkészíthető ebédet még Ausztriában lestem el.
Hozzávalók
- A nokedlihez
- liszt - 1.3 kg (ennyi fért a tálba :) )
- tojás - 4 db
- só - 10 gramm
- A vadás szelethez:
- sertéskaraj - 6-7 szelet
- liszt - amiben megforgatjuk
- só - ízlés szerint
- bors - ízlés szerint
- gomba - 1/2 kg
- füstölt sonka - 20-30 dkg
- tejszín - 2 dl
- keményítő -
Elkészítés
A nokedlit kiszaggatjuk. (Mindig többet csinálok, ilyenkor másnap lehet belőle tojásos nokedli vagy sajtos nokedli). A húst kissé kiklpofoljuk, sózzuk és borsos lisztbe megforgajuk. Zsíron hirtelen megsütjük, majd félretesszük. A visszamardt zsírban a füstölts sonkát és gombát lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés alaplével vagy vízzel felengedjük és beletesszük a hússzeleteket. Fedő alatt készre pároljuk. Ha puha a hús, felöntjük tejszínnel. Megforraljuk, majd vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
Vadász szelet.
Cap'n John Rotmeat

























Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.