
Sonkás kocka

A sajt elhagyható a tetjéről...
Hozzávalók
- A sonkáskockához:
- nagykocka - 70dkg
- sonka (a főtt, füstölt az igazi) - 40 dkg
- tejföl (a sonkás kockába) - 8-10 dl
- tojás - 6 db
- sajt (elhagyható) - 15-20 dkg (csak a tetejére!)
- só - ízlés szerint
- bors - ízlés szerint
- vaj - 10 dkg
Elkészítés
A tésztát feltesszük főni, amíg fő a vajat krémesre keverjük a tojás sárgájával, a fehérjéből keményhabot verünk. A krémhez adjuk a tejfölt és a sonkát (füstöltnél figyeljünk mennyire sós a sonka!), sózzuk, borsozzuk, majd finoman hozzá keverjük a felvert fehértjét (vigyázzunk, ne törjük össze!). Ezt összekeverjük még a tésztával is finoman. (Ne spóroljunk a krémmel, mert a tészta nagyon beszívja és száraz lesz! Ha kevésnek ítéljük, inkább a tésztából rakjunk hozzá kevesebbet) A kivajazott tepsibe öntjük. Meghintjük reszelt sajttal és kb 180-200 fokon készre sütjük.
Azonnal, forrón tálaljuk.
Sonkás kocka.
Cap'n John Rotmeat




































Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.